top of page

Velký Lolita sraz - Vánoce 2014



Milé slečny/dámy,

dovolte mi srdečně Vás pozvat na velké setkání, které se již tradičně koná v předvánočním období v Praze. Letos se jedná již o sedmý ročník této oblíbené akce, ale oproti uplynulým srazům s sebou přináší hned několik změn.


Tou nejzásadnější je asi samotná organizace akce, do níž jsem se letos poprvé zapojila já a převzala tak žezlo po Ketmaře, díky níž nápad na větší vánoční sraz vznikl.

Spolu se mnou pořádá sraz rovněž Pierrette, kterou jistě není nutné nijak zvlášť představovat. Všichni ji známe jako vždy ochotnou a vlídnou tvář nejznámější české značky Porcelain Doll i celé komunity a já jsem velmi poctěná, že mohu spolupracovat na přípravě srazu právě s ní. Nejen, že jí vděčím za technické řešení srazových náležitostí, ale připravila pro nás i báječný program, který bude letos velmi rozmanitý a bohatý. Kromě obvyklého průběhu se můžete těšit kupříkladu na výherní tombolu, nebo soutěž o nejroztomilejší cukroví.


Další novinkou jsou dárečky s překvapením, neboli taková obdoba korespondenční Vánoční víly. Mnozí z Vás jistě vědí, jak taková akce probíhá, ale jen pro upřesnění dodám, že jde o vánoční akci, jejímž cílem je anonymně potěšit vybranou lolitku malou pozorností. Po odeslání přihlášky Vám bude přidělena konkrétní svěřenkyně, pro niž připravíte svůj dáreček, který bude následně předán přímo na srazu. Může se jednat o věc zakoupenou, či vlastnoručně vyrobenou, bižuterii, nebo sladkost, fantazii se meze nekladou. Účast je dobrovolná, není podmínkou pro celkovou účast na srazu a přímo nesouvisí se stejnojmennou akcí, která již probíhá. Pakliže se chcete zúčastnit i naší malé srazové víly, je nutné zaškrtnout tuto možnost v přihlašovacím formuláři.


Součástí srazu, a zároveň takovým malým zlatým hřebem večera, bude módní přehlídka, která proběhne pod taktovkou Porcelain Doll ve spolupráci s ostatními českými značkami.

Chybět samozřejmě nebudou ani obchůdky jednotlivých značek plné oděvů a doplňků, takže Vám již teď mohu říci, že je rozhodně nač se těšit!



Jako místo konání jsem zvolila pražskou cukrárnu Cukrkandl, a to hned z několika

důvodů. První je ten, že velikostí i rozvržením prostoru ideálně odpovídá našim potřebám, které se letos odvíjejí především od připravované módní prezentace a jejího zázemí. Pro potřeby přehlídky a prodejních stánků tedy budeme mít vyhrazené celé horní patro, zatímco samotné setkání a posezení bude probíhat v dolní části cukrárny. Zároveň zde v uplynulých letech úspěšně proběhlo již několik akcí mé drahé přítelkyně Riwy Nerony, takže interiér byl již prověřen nejen jako příjemné místo pro setkání většího množství přátel, ale i jako dobrý přehlídkový prostor. V neposlední řadě je cukrárna velmi dobře dostupná i pro mimopražské účastnice, neboť je velmi blízko autobusovému nádraží Florenc. Ať už pojedete dálkovým autobusem či metrem, na místo konání jistě trefíte bez větších problémů.


Postupně doplním i mapky a detailnější popis cesty, ale pro každého, kdo by si i tak nebyl jist, bude na Florenci zajištěno předsrazové setkání.


A teď to nejdůležitější, kdy se bude sraz vlastně konat?

Po důkladné úvaze jsme nakonec jako nejpříhodnější datum zvolily 6. 12, tedy sobotu po Mikuláši. Pevně doufám, že Vám bude vyhovovat a potěšíte nás svou účastí.


Přihlašování na sraz není zatím spuštěno, ale během příštího týdne se zde objeví přihlašovací formulář, stejně jako další bližší informace týkající se srazu. Vyplnit můžete své preference ohledně občerstvení i případný zájem o účast v soutěžích. Tytéž texty spolu s průběžně doplňovaným seznamem přihlášených můžete již tradičně sledovat na české Lolita Centrále, Facebookové stránce akce a Ketmařině blogu.


Je mi jasné, že nahradit Ketmaru, se kterou je myšlenka Vánočního srazu neodmyslitelně spjatá, nebude vůbec jednoduché, ale vynasnažíme se, aby se Vám sraz i navzdory některým změnám líbil, a i letos jste z něj odcházely s pozitivními dojmy.


Srdečně Vaše

Clarissa D. a Pierrette

Archiv
bottom of page